Vores erfaringer

Det er vores erfaring, at Bogstøtten har en afgørende betydning for mange studerendes progression i studiet. Medlemmerne oplever, at Bogstøtten udgør en ramme om deres studieliv, som er med til at fastholde dem i at være studieaktive og hjælper dem til at strukturere hverdagen for på den måde at blive færdig med studiet.

Herudover oplever medlemmer af Bogstøtten at få støtte til at håndtere svære perioder i livet og bedre at kunne tackle de udfordringer, der kan spænde ben i hverdagen, når man også er ramt af psykiske problemer. 

For de fleste kommer Bogstøttens medlemmer og medarbejdere til at udgøre et vigtigt netværk – noget der er afgørende, hvis man eksempelvis har mistet kontakten til ens medstuderende på studiet. Når der er fokus på den enkeltes ressourcer, oplever vi, at de studerende begynder at turde udfolde sig og tro på fremtiden.

Når de studerende er blevet færdig med studierne, er der mange, der holder fast i deres tilknytning til stedet. De bliver ved med at se vennerne fra Bogstøtten, og der er mulighed for at få støtte til at skrive jobansøgninger eller på anden måde få hjælp til at komme ud på arbejdsmarkedet.

”I Bogstøtten lærte jeg at opbygge og fastholde daglige rutiner og strukturer selv i stressede og svære perioder. Langsomt fik jeg i samarbejde med medarbejderne identificeret de styrker og ressourcer, jeg havde til rådighed både i forhold til studieliv, men også i forhold til privatliv.

Uden Bogstøttens rammer, rutiner og struktur samt sociale kontakter til medarbejdere og de andre medlemmer, så havde jeg ikke fået færdiggjort min uddannelse og havde ikke kunnet få og fastholde det arbejde, som jeg har i dag.”

- Medlem, Bogstøtten